Overslaan naar content

Operations

Ontdek de veelzijdigheid van fietstechniek

Het belangrijkste wat wij doen is natuurlijk het maken van fietsen. Dat is niet iets wat we met één afdeling doen, maar met maar liefst zes. Lees verder om al deze afdelingen en hun vakmanschap te leren kennen.

Industrial engineering

Wij beoordelen hoe we nieuwe modellen of innovaties aan bestaande fietsen in onze fabriek kunnen produceren. Tegen haalbare kosten en zo dat een fiets soepel door de productie loopt. Als daar nieuwe machines of hulpmiddelen voor nodig zijn, ontwikkelen we die zelf of samen met partners. Vervolgens splitsen we het productieproces op in eenvoudige handelingen van ongeveer 85 seconden. Tot slot zorgen we voor goede werkinstructies en trainingen, zodat iedereen precies weet wat er verwacht wordt.

Quality assurance

Om zeker te weten dat elke consument veilig op weg kan en super blij is met zijn Gazelle, kijken we in elke stap van schets tot productie mee. Al tijdens de ontwikkeling controleren we of een fiets voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en of onderdelen worden geleverd volgens de specificaties. En elk prototype eerst uitgebreid getest in ons testlaboratorium. We maken niet alleen veilige fietsen, we zorgen ook voor een veilige en gezonde werkomgeving voor onze collega's.

Lakkerij

In onze lakstraat voorzien wij alle Gazelle fietsen van een keiharde, onverslijtbare laklaag. De fietsen gaan door verschillende kamers en maken een reis van wel zo’n 2 kilometer In de eerste kamer worden de frames, voorvorken en dragers ontvet en schoongemaakt. Vervolgens krijgen ze drie laklagen, waarvoor ze drie keer in de oven gaan. Daarna komt het handwerk en brengen we de letters en de logo’s die bij het model horen aan. Daaroverheen komt een blanke laklaag en gaan de onderdelen voor de laatste keer de oven in.

Montage

Vakmanschap en precisie komen samen tijdens de montage. Frames, dragers, voorvorken, remleidingen en bekabeling worden zorgvuldig voorbereid. Spaken worden geleid naar de juiste plek. Er wordt lucht in de banden gepompt, buitenband eromheen, en alles loopt op rolletjes door naar de montagebaan. Aan elk van de 3 banen monteren we met 30 vakmensen ieder onderdeel; van schroefjes tot fiets motor. Zo rolt er elke 30 seconden een gloednieuwe Gazelle van de band.

Logistiek

Wij ontvangen alle goederen in vrachtwagens en containers  en slaan ze op, op locaties met barcodes. De goederen worden vervolgens gepickt voor de lakkerij en de uitpakstraat. Hier worden de onderdelen uitgepakt voor de montagebanen. Als de fietsen gemonteerd zijn, laden wij ze in voor transport, richting de fietsenwinkels. Op weg naar consumenten in binnen- en buitenland!

Specials

Geen afdeling bij ons is zo veelzijdig als Specials. Het werk dat wij verzetten is vaak onzichtbaar, maar een onmisbare schakel binnen Gazelle. Wat wij doen? Wij maken prototypes en repareren ook fietsen die niet gemaakt kunnen worden door de fietsenmaker. Daarnaast zijn we ook verantwoordelijk voor de zogeheten showfietsen die meegaan naar events en testlocaties.

Uitgelichte vacatures

SHE Coördinator
Op locatie
  • Dieren, Gelderland, Nederland
  • Almelo, Overijssel, Nederland
+1 meer
€ 3.750 - € 4.380 per maand

Ontmoet het team

Geen verkoop zonder fiets. In onze fabriek in Dieren produceren we iedere dag honderden fietsen. Door een nauwe samenwerking tussen de verschillende operationele afdelingen rolt er iedere 30 seconden een fiets van de band. Waar zie jij jezelf straks rondlopen?

Edyta

Medewerker Montage

“Eén team, één taak: het maken van de beste fietsen”

Cafer

Medewerker Montage

"Met collega's als vrienden, voel ik me echt thuis bij Gazelle."

Onze werkplek