Overslaan naar content

Gazelle fabriek

Wist je dat? Naast ons hoofdkantoor in Dieren bevindt zich ook onze fabriek. Iedere dag maken we hier met passie en liefde onze fietsen en e-bikes. Per jaar rollen er maar liefst 300.000 fietsen van de baan waar onze consumenten met veel plezier op fietsen. We geven je graag een digitale rondleiding!

De lakkerij

Een goede voorbereiding… De fietsproductie begint met het verzamelen van onderdelen in het magazijn. Ruwe componenten, zoals frames en voorvorken, ondergaan een zorgvuldig lakproces van vier lagen in onze lakkerij. Met trots kunnen we zeggen dat ons lakwerk beter is dan bij een auto. Zelfs na 20 jaar zie je nog steeds dat het een echte Gazelle is.

Na dit proces gaan de gelakte onderdelen door naar de volgende fase: de voormontage.

De voormontage

Dit is de plek waar onze vakmensen zowel dragers als verende voorvorken assembleren en nauwkeurig afstellen. De kabels worden zorgvuldig door het frame gehaald en de frames worden voorgemonteerd. Het begint steeds meer op een fiets te lijken.

De wielassemblage

Met 300.000 fietsen hebben we hier over 600.000 wielen! Bij die wielassemblage geleiden we met de hand de spaken en positioneren we ze door het frame te kraken. Daarna worden de binnen- en buitenband gemonteerd en gaat alles op rolletjes door naar de eindmontage.

De montagebaan

Dit is dé plek waar alles samenkomt! Aan 3 banen met elk 30 werkstations zetten onze enthousiaste vakmensen de fietsen in elkaar. Vervolgens maken we de fietsen verzendklaar en gaan ze richting ons uitgebreide netwerk van fietsenwinkels in Nederland, Duitsland en vele andere landen.

Het testlab

Veilig fietsen staat voorop! In ons testlab voeren we daarom meer dan 20 verschillende testen uit om ervoor te zorgen dat iedereen veilig op pad kan. We hebben een zoutsproeibak en een trilbank, doen een impact test en UV test. Natuurlijk gaan onze fietsen ook op de rollerband en maken we een proefrit op onze eigen testbaan. Zo streven we er altijd naar om fietsen te produceren met de hoogst haalbare kwaliteit.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat voor toekomstige levensvatbaarheid en zit in de as van onze strategie. Vanuit sociaal, ecologisch en economisch opzicht zijn we ons bewust van de uitdagingen en nemen onze verantwoordelijkheid. Dat doen we met de ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Van design en ontwikkeling tot productie, product en retail. Daarna nemen de Gazelle fietsers het stuur van ons over. Want met fietsen zorgen zij voor een betere wereld: schoner, gezonder en leuker.

We ontwikkelen onze fietsen met het uitgangspunt van minimaal gebruik van middelen en maximale duurzaamheid. Waar mogelijk gebruiken we gerecycled materiaal voor fietsonderdelen. En in onze lakkerij gebruiken we uitsluitend watergedragen lak en door een speciale manier van aanbrengen vindt hierbij geen verspilling plaats.

Onze moderne fabriek is voorzien van LED verlichting en warmtepompen. Afvalstromen bij Gazelle worden constant gescheiden. Met zonnepanelen voorzien we daarnaast in onze eigen energiebehoefte en is ons wagenpark grotendeels elektrisch. We zijn CO2 neutraal en hard op weg naar net zero.